ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi decizii au fost aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

13:44 | 18.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. SA „Energocom” va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 de milioane de euro, pe un termen ce nu va depăși 12 luni. Condiţiile contractului de împrumut, entitatea creditoare şi modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare vor fi stabilite şi aprobate de către Consiliul SA „Energocom”. Decizia respectivă fost aprobată în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Membrii CSE au mai decis că, în cazul existenței unor factori obiectivi, care generează necesitatea majorării sau micșorării venitului reglementat al furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune cu mai mult cu 1%, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va ajusta prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice în regim de urgență.

Tot astăzi, s-a decis că, pe durata stării de urgență, nu vor putea fi suspendate actele administrative individuale prin care s-a dispus concedierea unei persoane cu funcţie de demnitate publică și cele prin care o persoană a fost numită într-o funcție de demnitate publică.

Foto: Guvern

img22008789

img22008789

img22008789

img22008789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!