ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației de la Chișinău a avut o convorbire telefonică cu omologul său român

15:55 | 19.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu a purtat o conversație telefonică cu Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat pregătirea conferinței donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova”, care se va desfășura pe data de 21 noiembrie la Paris și este co-prezidată de România, împreună cu Franța, țara gazdă a celei de-a treia reuniuni și Germania.

„Ne-am coordonat pe subiectul priorităților de cooperare a reuniunii de la Paris, în special cele care vizează proiectele de infrastructură, transport și securitatea energetică.

În contextul participării țărilor noastre la Sommetul Francofoniei, ne-am referit la sincronizarea pozițiilor noastre comune în adoptarea declarațiilor finale ale acestuia. Atașamentul față de limba franceză este o altă legătură strânsă între Chișinău și București”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

 

img22008807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!