ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O persoană fără adăpost a suferit degerături din cauza frigului

14:12 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat a fost internat ieri la Institutul de Medicină Urgentă din capitală cu degerături provocate de frig, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a specificat că este vorba de o persoană fără adăpost. „Acesta este primul caz înregistrat de la începutul sezonului rece. Bărbatul a suferit degerături de gravitate medie și a fost spitalizat pentru a primi îngrijiri medicale”, a spus Dorina Arsene.

Hipotermiile și degerăturile sunt afecțiuni caracteristice sezonului rece. Din grupurile de risc fac parte copiii, persoanele în etate cu maladii cronice, consumatorii de alcool, persoanele cu afecțiuni psihice și cele fără locuință.

Pentru a evita riscul de a suferi hipotermii și degerături, persoanele fără un loc de trai se pot adresa la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din capitală pentru a beneficia de adăpost și hrană. Centrul se află pe stradela Haltei 2. Instituția oferă gratuit asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil. Capacitatea centrului este de 130 de persoane. În perioada rece a anului, 1 noiembrie-31 martie, instituția prestează servicii de găzduire în regim non-stop.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la numărul unic 112, atunci când observă în stradă persoane care îngheață sau au nevoie de îngrijiri.

În următoarele zile, vremea se va menține rece. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -5 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +7 grade Celsius, în sud. Pe întreg teritoriul țării se prevăd precipitații.

img22008890

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!