ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

21 de misiuni de salvare a efectuat IGSU în timpul deconectării masive a energiei electrice

10:00 | 24.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 21 de misiuni de salvare au fost realizate de salvatorii și pompierii IGSU în timpul deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în după-amiaza zilei de ieri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii au deblocat 12 oameni rămași prinși în ascensoare, printre care și doi copii.

În aceeași perioadă pompierii au intervenit la lichidarea a șapte incendii, dar și la descarcerarea unei persoane dintr-un accident de circulație.

De intervenția echipelor IGSU a fost nevoie și pentru deblocarea la Ungheni, dintr-un apartament, a unei minore de șapte ani.

Inspectoratul precizează că în condițiile lipsei masive de curent electric, instituția și-a continuat activitatea reușind să ajungă la toate solicitările, iar subdiviziunile au fost conectate la surse alternative de energie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!