ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA va acorda Republicii Moldova asistență financiară nerambursabilă de 19,5 mln de dolari

12:26 | 24.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Un proiect de lege care prevede ratificarea celui de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Moldovei și cel al SUA a fost adoptat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Finanțarea adițională de 19,5 mln de euro va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, R. Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172,7 mln de dolari.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!