ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost creat Fondul pentru antreprenoriat

12:31 | 24.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi crearea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei, cu statut de subdiviziune internă în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost votat în cea de-a doua lectură, comunică MOLDPRES.

Fondul va oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare în condiții avantajoase. Vor fi utilizate instrumente de finanțare precum credite, compensarea totală sau parțială a costurilor împrumuturilor, alte mecanisme de finanțare.

Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei va fi finanțat din alocările de la bugetul de stat, mijloacele financiare oferite de către partenerii de dezvoltare și donatori sub formă de credite, asistență financiară și tehnică, granturi. De asemenea, va fi completat din veniturile obținute din creditare și recreditare, din investirea mijloacelor financiare disponibile.

Foto: Parlament

img22008979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!