ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 710 mln de lei în ultima săptămână

09:40 | 28.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. În perioada 21-27 noiembrie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 710,25 de milioane de lei (aproximativ 35,5 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Totodată, în același răstimp, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 19,5 mln de lei, ceea ce reprezintă 2,7% din totalul sumei încasate.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 159 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 68 557 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 80 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 717 mii de lei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 30,1 miliarde de lei, cu 19,0% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

img22009061

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!