ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost dat în exploatare un nou sector al traseului Chișinău-Orhei-Bălți

11:11 | 28.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că Lotul II al drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți, reabilitat conform standardelor europene, a fost dat în exploatare, după ce o comisie de recepţie a estimat că lucrările sunt efectuate complet și la un înalt nivel al calității, conform proiectului de execuție, transmite MOLDPRES. 

Lucrările, executate de către o companie din Turcia, au prevăzut reabilitarea tronsonului de la km 76+700 – km 94+700 și podul de la km 72+944 şi se referă la reabilitarea sistemului rutier, construcția a peste 9000 m2 de trotuar, reabilitarea/reconstrucția a 6 poduri, 26 podețe și a sistemului de evacuare a apelor pluviale, construcția stațiilor de autobuse, conform ASD.

De asemenea, pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate indicatoare rutiere și aplicat peste 8 mii m2 de marcaj rutier de tip termoplast, toate acestea fiind executate cu respectarea rigorilor europene. Lungimea sectorului de drum este de 18 km cu valoarea contractuală de circa 17 mln de euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Potrivit drumarilor, pe lângă beneficiile pe care le va aduce locuitorilor din satele Ratuș, Bănești (raionul Telenești) și Prepelița (r-nul Sângerei), acest sector de drum va avea un impact major în creșterea siguranței rutiere și decongestionarea traficului în zona respectivă.

Foto: ASD

img22009068

img22009068

img22009068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!