ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor va fi judecat pentru falsuri în declarația de avere

12:30 | 28.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Un fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor va fi judecat pentru falsuri în declarația de avere, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, învinuitul a declarat date incorecte privind veniturile și proprietățile obținute pe parcursul a cinci ani, începând cu 2017.

Astfel, bărbatul nu a indicat în declarația de avere faptul că familia sa deține un teren și o casă de vacanță în apropierea municipiului Chișinău, evaluată cadastral la peste 400 de mii de lei (aproximativ 20 de mii de euro). La fel, acesta nu a inclus două automobile și peste 600 de mii de lei, obținuți din vânzarea altor trei mașini.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare de până la un an.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!