ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În acest an, Târgul de Crăciun va fi amenajat în Piața Marii Adunări Naționale

14:29 | 28.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. În acest an, Primăria municipiului Chișinău va amenaja Târgul de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), precum și în sectoarele capitalei, informează MOLDPRES.

Potrivit primarului Ion Ceban, orășelul de Crăciun va fi amplasat în PMAN întrucât în Scuarul Catedralei se desfășoară lucrări de reparații.

Acesta a specificat că, în următoarele zile, orașul va fi decorat cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din oraș ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente. La organizarea sărbătorilor de iarnă, avem și parteneri care ne vor dona generatoare electrice pe care le vom folosi, iar la final le vom oferi instituțiilor educaționale din capitală”, a scris Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Edilul a menționat că toate decorațiunile procurate în ultimii trei ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Preturi. „Scopul nostru a fost ca primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, dar să le înnoim an de an fiind procurate pentru Chișinău”, a afirmat Ion Ceban.

Conducerea capitalei a subliniat că bradul urmează să fie amenajat în următoarele zile. Totodată, programul sărbătorilor de iarnă va fi anunțat ulterior.

img22009076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!