ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problemele cu care se confruntă cetățenii din regiunea transnistreană au fost discutate de către Comisia parlamentară specială

17:59 | 28.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova s-au convocat în ședință. La discuții a participat și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, discuțiile au vizat problemele cu care se confruntă cetățenii din regiunea transnistreană și identificarea unor soluții eficiente în acest sens. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a prezentat o informare actualizată despre derularea procesului de reglementare transnistreană. Până în prezent, au avut loc mai multe reuniuni, dar și întrevederi sectoriale, în cadrul cărora au fost abordate diverse aspecte – problema energetică, a liberei circulații, a educației, sănătății, precum și asigurarea respectării drepturilor omului.

”În această situație complicată, orice demers pentru detensionarea situației este util. Noi suntem deschiși să punem umărul și să îi ajutăm pe toți cetățenii țării. O atenție deosebită trebuie să atragem asupra cazurilor Glinjan, Horjan și Pleșcanov”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, care este și președinte al Comisiei parlamentare speciale.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost creată la sfârșitul anului trecut, la propunerea președintelui Legislativului, Igor Grosu. Obiectivul ei este de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului.

Foto: Parlament

img22009087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!