ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va deține președinția în exercițiu în cadrul Inițiativei Central Europene pentru anul 2023

15:40 | 29.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va deține președinția în exercițiu în cadrul Inițiativei Central Europene pentru anul 2023. Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Secretarul General al ICE, Roberto Antoneone, informează MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

 „Este un pas important pentru Republica Moldova, în mod special acum când are statut de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană”, a menționat Igor Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, Republica Moldova are o agendă ambițioasă de reforme pentru anul 2023. „În ultimul an, autoritățile au întreprins pași importanți pentru a schimba lucrurile în Republica Moldova. Vom depune eforturi în continuare în adoptarea legislației necesare în acest sens pentru a îmbunătăți calitatea vieții a cetățenilor noștri și vom reuși cu ajutorul partenerilor noștri de dezvoltare”, a spus șeful legislativului.

La rândul său, Secretarul General al ICE, Roberto Antoneone, a precizat că președinția în exercițiu în cadrul Inițiativei Central Europene va permite țării noastre să-și promoveze agenda europeană, dar și va facilita preluarea experienței pe mai multe domenii-cheie, inclusiv cu statele membre UE.

Foto: Parlament

img22009111

img22009111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!