ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a discutat la București cu Alina-Ștefania Gorghiu, președintele ad-interim al Senatului României

21:35 | 29.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Aflată într-o vizită de o zi la București, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu. Discuțiile au cuprins un spectru larg de subiecte, cum ar fi situația actuală din regiune și amenințările generate de războiul din Ucraina, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Premierul Gavrilița a exprimat recunoștință pentru ajutorul oferit de partea română în depășirea situațiilor de criză din domeniul energetic, umanitar și economic și a evidențiat necesitatea mobilizării în continuare a comunității internaționale în scopul oferirii asistenței financiare și tehnice pentru Republica Moldova. 

Oficialul de la București a reconfirmat suportul constant și implicarea plenară a României în identificarea de soluții operaționale la provocările cele mai presante cu care se confruntă Republica Moldova. 

Natalia Gavrilița și Alina-Ștefania Gorghiu au vorbit despre consecințele crizei energetice și acțiunile legislative și operaționale care ar putea spori securitatea energetică a țării. De asemenea, s-a convenit asupra intensificării și consolidării cooperării bilaterale în sensul avansării parcursului european al țării noastre, implementării eficiente a reformelor și promovării valorilor europene comune.

Foto: Guvern

img22009128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!