ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut, la București, o întrevedere cu președintele interimar al Senatului României

15:05 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a discutat la București cu președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, relatează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, dialogul s-a axat pe urgența asigurării securității energetice pe fundalul implicațiilor dramatice ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, necesitatea dinamizării implementării proiectelor comune de infrastructură, dar și modalitățile de fortificare a dialogului bilateral, inclusiv în plan parlamentar pentru avansarea parcursului ireversibil european al țării noastre.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a transmis președintelui Senatului gratitudinea Republicii Moldova pentru tot sprijinul României în soluționarea consecințelor crizei energetice.

Datorită României, fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case.

„Am mai vorbit cu oficialul român despre provocările de securitate generate de războiul injust din Ucraina.

Și de această dată am primit un mesaj ferm și clar de susținere a Republicii Moldova în procesul nostru de modernizare europeană și sporire a rezilienței la provocările curente, împreună și alături cu România.

Avansarea dialogului parlamentar, inclusiv promovarea unor noi proiecte culturale va fi subiectul discuțiilor în timpul vizitei doamnei președintă a Senatului la Chișinău la sfârșitul săptămânii curente”, a spus oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img22009152

img22009152

img22009152

img22009152

img22009152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!