ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu participă la reuniunea anuala a Consiliului Ministerial al OSCE

12:15 | 01.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, conduce delegația Republicii Moldova la lucrările celei de-a 29-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, care se desfășoară în Polonia, statul care deține președinția în exercițiu a organizației, informează MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, în cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai statelor participante la OSCE vor revizui și evalua situația de securitate, precum și vor discuta despre activitatea organizației.

În după amiaza zilei de astăzi, vicepremierul va susține discursul național, unde se va referi la: consecințele dramatice ale agresiunii brutale ruse împotriva Ucrainei și repercusiunile pentru țara noastră; problematica transnistreană - retragerea trupelor și munițiilor ruse staționate ilegal pe teritoriul țării noastre, situația drepturilor omului în regiunea transnistreană; agenda dinamică de reforme structurate orientate pentru fortificarea cursului ireversibil de aderare la UE”, anunță ministerul de externe.

Foto: MAEIE

img22009192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!