ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 15 mii de oameni din nordul țării vor avea acces la apă potabilă

15:35 | 01.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Locuitorii raioanelor Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Fălești vor avea acces la resurse naturale de alimentare cu apă potabilă. Parlamentul a ratificat astăzi un Acord încheiat între România și Republica Moldova, care prevede construcția unui apeduct, transmite MOLDPRES.

Totodată, Legislativul a ratificat și Protocolul de amendare privind reglementarea construirii unor noi apeducte.

Potrivit documentului, apeductul va avea o lungime de 54 de kilometri. Astfel, peste 15 mii de oameni, din 13 de localități, vor avea acces la apă potabilă și de calitate.

Potrivit Acordului, pe teritoriul României și Republicii Moldova, până la punctele de interconectare, inclusiv traversarea frontierei, lucrările vor fi realizate de către operatorul regional de alimentare cu apă și de canalizare din România. În același timp, vor fi necesare cheltuieli, care vor fi suportate de Guvernul Republicii Moldova, pentru racordarea localităților din proximitatea apeductului construit.

Proiectul de ratificare a Acordului a fost votat de 70 deputați, în două lecturi. 

Foto simbol

img22009203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!