ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a participat la un eveniment de nivel înalt în marja conferinței ministeriale OSCE

15:33 | 01.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Împreună cu ministrul Afacerilor Externe a Islandei, Thordis Kolbrún Reykfjörð, ministrul Afacerilor Externe a Norvegiei, Anniken Huitfeldt, ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani și secretarul general al OSCE Helga Schmid, vicepremierul Nicu Popescu a participat la evenimentul în marja conferinței ministeriale OSCE cu genericul „Un an de conflict: unirea forțelor pentru a preveni o criză a traficului de persoane în regiune”, organizat de Biroul reprezentantului special și coordonatorului OSCE pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, Valiant Richey, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, oficialul moldovean a menționat că agresiunea rusă în Ucraina  și criza refugiaților care a urmat au adăugat un nou sentiment de urgență pentru a lucra în scopul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

Țara noastră a primit peste 650.000 de refugiați din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, iar peste 80.000 dintre ei au ales să rămână în Moldova.

Refugiații, inclusiv femeile și copiii sunt o țintă ușoară pentru traficanți, care profită de precaritatea situației lor pentru a-i exploata. Fiind conștienți de responsabilitatea noastră sporită de a preveni traficul de ființe umane, șeful diplomației de la Chișinău a informat comunitatea internațională că Moldova a înființat un taskforce compus din autorități publice, experți ai societății civile și parteneri pentru protejarea victimelor.

Foto: MAEIE

img22009204

img22009204

img22009204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!