ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problemele și provocările din perimetrul Zonei de Securitate au fost examinate de Comisia Unificată de Control

16:02 | 01.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, convocată astăzi la Bender, Comandamentul Militar Întrunit și-a prezentat raportul care reflectă situația în  Zona de Securitate pentru perioada 23-29 noiembrie curent, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În contextul menținerii abuzive a posturilor structurilor de forță transnistrene, au fost reluate discuțiile privind luarea unei decizii clare asupra problemei.

Delegația Republicii Moldova a formulat propuneri concludente pentru proiectul deciziei care să asigure retragerea tuturor posturilor ilegale și personalului înarmat instalat abuziv în aria de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

În cadrul ședinței a fost abordată distribuirea unor informații vădit false în presa din stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender, care ar fi fost pusă în discuție la reuniunea precedentă a Comisiei Unificate de Control. Delegația Republicii Moldova a deconspirat intențiile propagandistice și de dezinformare ale exponenților Tiraspolului care au scopul de a distrage atenția de la soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate. În adresarea semnată de membrii delegației Chișinăului se menționează că acțiunile polițiștilor dislocați în municipiul Bender se desfășoară în conformitate cu legislația Republicii Moldova și fără încălcarea principiilor stabilite în Acordul din 21 iulie 1992.

O nouă ședință de lucru a Comisiei a fost programată pentru 8 decembrie curent.

img22009209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!