ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden așteaptă ca Vladimir Putin să dea semne că se va retrage din Ucraina pentru a relua discuțiile

12:04 | 02.12.2022 Categorie: Externe

Washington, 2 dec. /MOLDPRES/. Președintele american s-a arătat dispus să reia dialogul cu omologul său rus, Vladimir Putin, dacă acesta îşi va manifesta dorinţa de a înceta războiul din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Și Emmanuel Macron a spus că vrea să vorbească cu Putin în următoarele zile pentru a primi asigurări de securitate în ceea ce priveşte centrala atomică de la Zaporojie.

Joe Biden a spus într-o conferință de presă comună cu Macron, că e "gata să vorbească cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă", a declarat preşedintele SUA. "Dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci, în consultare cu prietenii mei francez şi ai NATO aş fi bucuros să mă aşez împreună cu Putin să văd ce are de gând", a nuanțat Joe Biden.

Până la începutul războiului din Ucraina, preşedintele Biden şi secretarul de stat Antony Blinken au discutat cu Rusia, avertizând-o asupra consecinţelor unui astfel de atac. Preşedintele american nu a mai avut niciun contact direct, chiar dacă înalţi oficiali americani au menţinut căile de comunicare deschise cu Moscova, iar şeful diplomaţiei americane a vorbit cel puţin o dată cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Casa Albă și-a reiterate poziția, iar Biden a subliniat că "există o modalitate de a pune capăt acestui război, o modalitate raţională. Putin să se retragă din Ucraina". "Creşe, spitale, case cu copii bombardate. Este îngrozitor ceea ce face", a adăugat șeful statului american.

Moscova, tot mai frecvent vorbește despre negocieri cu Ucraina, însă condiția Kievului este de neclintit - Rusia trebuie să-și retragă trupele din teritoriul ucrainean.

img22009234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!