ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii îndeamnă șoferii să circule cu atenție din cauza ghețușului

07:15 | 07.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Oamenii legii au atenționat șoferii că pe mai multe porțiuni de drum din nordul și centrul țării s-a format ghețuș, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, șoferii sunt îndemnați să conducă prudent și să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum. Totodată, înainte de a efectua manevrele rutiere, aceștia trebuie să se asigure temeinic.

De asemenea, polițiștii îndeamnă pietonii să evite folosirea părții carosabile pentru deplasare. Persoanele sunt chemate să traverseze regulamentar strada și doar după ce se asigură că sunt observate de către șoferi.

Oamenii legii au reiterat că frânarea pe așa condiții meteo este mult mai problematică, de aceea atât șoferii, cât și pietonii trebuie să fie prudenți în timpul deplasării. 

img22009363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!