ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Nicu Popescu desfășoară o vizită de lucru la Istanbul

08:49 | 07.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu desfășoară o vizită de lucru în Turcia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, oficialul moldovean se va întâlni în Istanbul cu Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc al Afacerilor Externe, alături de care va susține o conferință pentru presă.

Scopul vizitei oficialului moldovean include consolidarea parteneriatului strategic cu Turcia, efectuarea unui schimb de opinii privind situația de securitate în regiune cauzată de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei, criza energetică, promovarea priorităților diplomației economice și asistența oficială pentru dezvoltare oferită de Turcia prin intermediul TIKA.

Totodată, vicepremierul Nicu Popescu se va întâlni în programul său din Istanbul cu ambasadorul Lazăr Comănescu, secretarul general al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) și Mahmut Asmalı, președintele Asociației industriașilor și oamenilor de afaceri independenți MÜSİAD.

img22009366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!