ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei a fost amenajat un Scuar al Unirii

09:52 | 07.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. În orașul Sângerei a fost inaugurat ieri Scuarul Unirii, amenajat în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în perioada aprilie – noiembrie 2022, transmite MOLDPRES.

„Acesta este primul proiect din Documentul Unic de Program început în acest an şi finalizat tot în acest an. Pentru acest succes mulţumesc tuturor actorilor implicaţi în managementul proiectului”, a declarat la ceremonia de inaugurare Maria Prisacari, directorul ADR Nord.

În urma implementării proiectului, au fost obținuți următorii indicatori: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; 4 locuri de joacă construite; 3 locuri de fitness construite; 2 stadioane de mini-fotbal construite; un scuar amenajat. „Pentru aceste lucrări, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) au fost alocate 15,5 milioane de lei (775 mii de euro), contribuția Primăriei orașului Sângerei constituind circa 12% din suma alocată”, indică ADR Nord.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

img22009371

img22009371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!