ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat 44 cazuri de gripă

15:57 | 07.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 44 de cazuri de gripă sezonieră, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 18 cazuri, Bălți – 6, Fălești - 7, Briceni - 5, Edineț - 3, Sângerei - 2 și câte un caz în Glodeni, Ocnița și Orhei.

Totodată, în perioada 3 octombrie – 4 decembrie au fost înregistrate în total 75 de cazuri de gripă, 62 953  de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 3 279 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

În prezent, în țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere. Din numărul total de doze disponibile au fost utilizate 70,9%. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupele de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă, gravidelor etc. Pentru a se imuniza gratuit, cetățenii se pot adresa la medicul de familie. Vaccinul antigripal poate fi administrat simultan cu cel împotriva Covid-19.

De asemenea, se recomandă folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic odată cu apariţia primelor simptome de boală.

Foto: doc.ro

img22009399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!