ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2022 este data de 26 decembrie

13:59 | 08.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul curent este data de 26 decembrie 2022, transmite MOLDPRES.

Impozitul pe avere se aplică bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor), a căror valoare totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult, iar suprafața totală - 120 m2 şi mai mult.

„Serviciul Fiscal a transmis avizele de plată corespunzătoare contribuabililor care au obligația de a achita impozit pe avere. În cazul în care cunoașteți că sunteți subiect al acestui impozit și nu ați recepționat avizul de plată, vă rugăm să sesizați SFS unde vă deserviți. Dacă sunteți deținător al semnăturii electronice, puteți genera, pentru perioada fiscală 2022, avizul de plată de sine stătător, prin intermediul serviciului „Vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului”, care poate fi accesat pe pagina-web a SFS

Impozitul pe avere poate fi achitat on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, accesând serviciul „Impozitul pe avere”, indică instituţia.

Foto simbol

img22009441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!