ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 90 de polițiști de pe ambele maluri ale Prutului au fost instruiți în cadrul unui proiect finanțat de UE

13:35 | 11.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Peste 90 de polițiști de pe ambele maluri ale Prutului au fost instruiți în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților Poliției moldovenești și române în domeniul prevenirii criminalității, inclusiv a infracțiunilor transfrontaliere”, transmite MOLDPRES.

Acțiunile au fost realizate de Inspectoratul General al Poliției (IGP), de comun cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Scopul cursului a constituit stabilirea mecanismelor de comunicare eficientă între poliție și cetățeni în cadrul evenimentelor publice, comunicarea în situațiile de criză, aplicarea corectă a tehnicilor de prevenire a criminalității, importanța centrelor mobile ca instrumente de contact cu diferite grupuri țintă.

Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate ședințe de lucru ale Comitetului Director, vizite de studiu,  ateliere de lucru și activități comune de prevenire și informare. Astfel, cetățenii au fost încurajați să interacționeze cu polițiștii pentru a contribui la prevenirea infracționalității, crearea unui mediu de siguranță și sporirea gradului de încredere în comunitatea în care trăiesc.

În Republica Moldova acțiunile s-au desfășurat în municipiile Bălți, Cahul și Orhei, iar în România în municipiile Iași și Pașcani și orașele Târgu Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei.

Proiectul a fost implementat în perioada iunie – decembrie curent. Valoarea totală a acestuia a constituit 330 mii de euro. Partenerii de proiect au beneficiat de un suport nerambursabil de 90% din partea Uniunii Europene și au contribuit cu 10% la implementarea acestuia. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România–Republica Moldova 2014–2020.

Foto: IGP

img22009514

img22009514

img22009514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!