ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 ianuarie 2023, contractarea serviciilor medicale de înaltă performanță va fi efectuată doar prin intermediul SIRSM

09:57 | 12.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a anunțat astăzi că, începând din 1 ianuarie 2023, contractarea și evidența serviciilor medicale de înaltă performanță va fi efectuată doar prin intermediul Sistemului informațional „Raportarea și evidența serviciilor medicale” (SIRSM), comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, acest lucru are scopul de a mări accesul persoanelor asigurate la serviciile de înaltă performanță.

În SIRSM, persoanele asigurate pot face programare în regim online la serviciile medicale de înaltă performanță prin libera alegere a prestatorului. Programarea online poate fi înfăptuită de persoana asigurată căreia i-au fost prescrise serviciile medicale. În cazul în care pacientul nu dispune de computer sau nu știe cum să-l utilizeze, programarea poate fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere.

Prin intermediul SIRSM, medicii pot să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia, iar în cazul pacientului asigurat să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanţă.

CNAM precizează că desfășoară în prezent acțiuni de eficientizare a SIRSM, fiind în proces de elaborare și un nou nomenclator. La fel, vor fi adăugate funcții legate de generarea de diverse rapoarte pentru prestatori, prescriptori și CNAM, acordarea mai multor roluri în sistemul informațional atât prestatorilor, cât și prescriptorilor, informarea online a pacientului despre programarea la serviciul medical.

Foto simbol

img22009526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!