ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a participat la evenimentul de finalizare a Misiunii Înalților Consilieri UE

18:41 | 13.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat astăzi la evenimentul de finalizare a proiectului finanțat de UE „Misiunea Înalților Consilieri UE”, în cadrul căruia au fost făcute totalurile celor patru ani de activitate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

La eveniment au fost prezenți ministrul Educației, Anatolie Topală, secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, diplomați, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de sprijinul Înalților Consilieri.

Premierul Gavrilița a mulțumit reprezentanților Ambasadei UE la Chișinău pentru implementarea cu succes a proiectului și a reafirmat sprijinul Guvernului pentru continuitatea misiunii de asistență într-o formă intensificată.

„Programul de asistență al UE prin misiunea înalților consilieri s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente programe de suport în elaborarea politicilor publice și a avut ca rezultat numeroase reforme și modernizări în sistemul public al Republicii Moldova. La această etapă, transformările și reformele necesare au o foaie de parcurs clară, impusă de obiectivul nostru de aderare la UE, iar expertiza înalților consilieri ai UE în acest proces va fi extrem de valoroasă”, a declarat Natalia Gavrilița. 

De asemenea, șefa Executivului a trasat necesitatea extinderii domeniilor de cooperare cu Misiunea Înalților Consilieri UE, cu referire la agricultură, concurență și domeniul transporturilor, care au o importanță specială în procesul de integrare europeană.

Pe parcursul a patru ani, Misiunea Înalților Consilieri UE a oferit sprijin în dezvoltarea capacităţilor necesare pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere, având un rol esențial în atingerea unor etape importante în calea europeană a Republicii Moldova. 

Foto: Guvern

img22009581

img22009581

img22009581

img22009581

img22009581

img22009581

img22009581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!