ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campania Națională „Să citim împreună - 2022” s-a încheiat

15:17 | 16.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a avut loc astăzi conferința de totalizare a Campaniei Naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, ediția a XI-a, în cadrul căreia au fost promovate cărțile „Pâine de la iepure” de Iulian Filip și „Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat autorii cărților, elevi, cadre didactice, părinți, bibliotecari din diferite localități ale țării.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directoarea instituției, a menționat că pe parcursul anului au fost organizate 58 de întâlniri cu cititorii, precum și alte activități în colaborare cu bibliotecile publice raionale, municipale, orășenești și instituții de învățământ. 

Campania Națională „Să citim împreună!” se desfășoară anual, în perioada ianuarie-decembrie și are ca scop promovarea cărților autorilor din Republica Moldova, implicarea copiilor și adolescenților în activități de lectură și valorificare literar-artistică a cărților promovate în campanie, încurajarea lecturilor în familie.

Bibliotecile publice și instituțiile de învățământ organizează pe parcursul anului promovarea şi lectura cărţilor recomandate, utilizând diverse forme de activitate: lecturi individuale, lecturi publice, întâlniri cu autorii, discuţii, dezbateri, conferinţe, acţiuni teatralizate, concursuri de creaţie inspirate din lectura cărţilor respective etc.

img22009677

img22009677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!