ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va începe Caravana Colindelor

17:15 | 16.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. În preajma sărbătorilor de iarnă, Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la Caravana Colindelor, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, dintre obiceiurile calendaristice cele mai răspândite şi mai spectaculoase sunt ciclurile legate de sărbătoarea Naşterii lui Iisus şi schimbarea anului. În folclorul românesc, Colindatul de Crăciun este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestare a bucuriei nașterii Mântuitorului.

În acest context, începând cu 19 decembrie, în holul Bibliotecii Naționale vor evolua colective artistice de copii din Chișinău, Orhei, Ungheni. Vor răsuna colinde din repertoriul național și internațional și cântece de iarnă.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea Salonului Muzical Junior, care are drept obiectiv stimularea interesului tinerilor pentru valorificarea tradițiilor culturale muzicale naționale, încurajarea studierii creației personalităților din domeniul muzical, generarea unui spirit al creativității, artistismului și inovației, descoperirea, cultivarea și promovarea tinerelor talente.

img22009681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!