ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au luptat mai multe ore cu un incendiu izbucnit în centrul capitalei

08:48 | 18.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 82 de salvatori și pompieri cu 24 unități de tehnică au luptat mai multe ore cu un incendiu izbucnit aseară într-un depozit de mărfuri și gherete de pe strada Alexandru cel Bun din capitală. În urma incendiului nu au fost raportate victime, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, focul a mistuit peste 1000 de metri pătrați cu bunuri materiale și gherete pentru comercializarea mărfurilor.

Datorită acțiunilor prompte ale echipelor de intervenție IGSU, incendiul a fost localizat în timp rezonabil, fără de a obține răspândire către sectorul locativ aflat în nemijlocită apropiere de focar, în pofida faptului că riscul de propagare a arderii a fost unul iminent.

În procesul de intervenție la lichidarea focului, pompierii s-au confruntat cu problema presiunii scăzute în rețeaua de alimentare cu apă a hidranților stradali.

În prezent, la fața locului lucrează Laboratorul experimental antiincendiar al IGSU pentru elucidarea circumstanțelor, dar și a cauzei de izbucnire a focului. Versiunile de izbucnire a incendiului urmează a fi lansate de specialiști în urma cercetării statice și dinamice a locului de producere a arderii.

Foto: IGSU

img22009700

img22009700

img22009700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!