ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Căușeni vor beneficia de investigații imagistice performante

10:49 | 20.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Pacienții Spitalului raional Căușeni „Ana și Alexandru” vor beneficia de investigații imagistice performante după ce instituția medicală a fost dotată cu un ultrasonograf cardiac modern, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, aparatajul a fost achiziționat din mijloacele fondului de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM, în urma participării spitalului la concursul de proiecte investiționale din acest an.

Valoarea totală a echipamentului medical este de circa 840 mii de lei, dintre care CNAM a alocat 600 mii de lei, Consiliul raional Căușeni – 100 mii de lei și spitalul raional – 140 mii de lei.

Ultrasonograful permite vizualizarea leziunilor pulmonare, vasculare și cardiace, inclusiv la pacienții cu forme medii, severe sau critice de COVID-19.

Potrivit reprezentanților spitalului, după instalarea aparatajului au fost deja efectuate 134 de investigații.

Foto simbol

img22009756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!