ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul Republicii Moldova vor fi pedepsite penal

12:02 | 21.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Cadrul normativ în domeniul securității statului va fi îmbunătățit. La ședința de astăzi a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități a fost aprobat raportul pentru un proiect de lege, prin care se propune modificarea Codului penal pentru combaterea riscurilor și amenințărilor generate de acțiunile informativ subversive ale serviciilor speciale străine în raport cu Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede completarea Codului penal cu noțiuni care incriminează faptele conexe infracțiunilor de spionaj și de trădare de patrie. Astfel, va fi sancționată penal inițierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul țării noastre a structurilor informative ilegale. Totodată, vor fi trase la răspundere penală persoanele care vor instiga alte persoane să comită acțiuni care dăunează suveranității, independenței, inviolabilității teritoriale, securității statului sau capacității de apărare a Republicii Moldova.

Codul penal va mai fi completat cu o nouă componentă de infracțiune, și anume acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul Republicii Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni.

Foto: Parlament

img22009803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!