ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat noi decizii pentru promovarea comerțului electronic

12:38 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificarea unor acte normative, în vederea ajustării cadrului legal aferent comerțului electronic (e-comerț) și eliminării constrângerilor care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul prevede actualizarea legislației privind comerțul interior și completarea acesteia cu prevederile privind comerțul electronic. De asemenea, potrivit modificărilor, consumatorii vor beneficia de protecție sporită în cadrul comerțului online, iar comercianții vor fi obligați să dispună de locuri pentru returnarea mărfurilor. Totodată, vânzătorii de produse alcoolice online și personalul responsabil de livrare vor fi obligați să verifice vârsta cumpărătorului. 

În același timp, unitățile care practică comerțul online cu metale prețioase vor fi scutite de obligația de a deține suprafața de 12 metri pătrați pentru desfășurarea activității, iar comercianții vor fi obligați să aplice reduceri identice, indiferent de mijloacele de plată (în numerar sau fără numerar) preferate de cumpărător, precum și informarea  cumpărătorilor privind instrumentele/mijloace de plată acceptate.

Foto simbol

img22009811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!