ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a vizitat la Ștefan Vodă o fabrică care activează în regim de zonă economică liberă

22:42 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat astăzi fabrica de procesare a produselor agricole His East SRL din orașul Ștefan Vodă. Întreprinderea a fost deschisă recent de către Fundația elvețiană HIS, fondată de familia de antreprenori Schöni, care conduce mai multe afaceri de succes în Elveția și statele UE, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Până în prezent, au fost făcute investiții de aproximativ 2,5 milioane de euro în construcția fabricii. Alte 0,5 milioane urmează a fi investite pentru procurarea echipamentelor tehnice moderne de procesare. Compania este specializată în procesarea legumelor pentru a obține produse moderne de larg consum. 

Pentru anul 2023, administratorii fabricii planifică prelucrarea a cca 600 de tone de produse pentru consum intern. Ulterior, se preconizează exportul acestora în spațiul UE. Astfel, agricultorii din regiune vor avea o nouă piață de desfacere pentru produsele lor. Mai mult, administrația companiei își propune să transforme materiile prime moldovenești în produse cu valoare adăugată. De asemenea, fermierii vor fi instruiți și familiarizați cu noi metode de cultivare, astfel încât aceștia să poată produce mai durabil și la costuri mai mici. În prima fază, compania intenționează să ofere 30 de locuri de muncă.

Foto: Guvern

img22009831

img22009831

img22009831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!