ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe străzi din Bălţi au fost reparate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională

10:18 | 22.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. La Bălți au fost finalizate lucrările de reparație a unor străzi, care au fost executate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Ieri, o comisie de recepţie a evaluat lucrările efectuate, pe care le-a apreciat ca fiind conforme, transmite MOLDPRES.

„În decurs de șase luni, SA „Drumuri-Bălți” a asfaltat un segment cu o lungime de 534 m din strada Petru Zadnipru și a reparat 677 m de căi de acces intravilan în perimetrul străzii Cahul. Valoarea lucrărilor în cadrul acestui subproiect constituie 4,87 milioane de lei (circa 250 de mii de euro), din sursele FNDRL. Contribuția Primăriei municipiului Bălți este de 10% din suma alocată”, indică ADR Nord.

În cadrul aceluiași proiect de revitalizare urbană, la Bălți se desfășoară lucrări de reabilitare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a Gimnaziului nr. 6. Valoarea contractului de antrepriză încheiat în acest scop constituie 17,7 milioane de lei, iar lucrările urmează să fie finalizate în toamna anului 2023.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Modernizarea infrastructurii publice și instituțiilor educaționale în zona de revitalizare din municipiul Bălți”, depus de Primăria municipiului Bălți în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

img22009842

img22009842

img22009842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!