ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiștii în sănătate recomandă reducerea consumului de zahăr în perioada Sărbătorilor de iarnă

10:07 | 23.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/ recomandă reducerea consumului de zahăr în perioada Sărbătorilor de iarnă, în special, prin consumul băuturilor îndulcite și al dulciurilor din cadouri, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, recomandarea vine pentru a preveni efectele negative pentru sănătate și în contextul datelor din ultimul Raport STEPS — Prevalența factorilor de risc pentru bolile netransmisibile în Republica Moldova.

Conform datelor din raport, mai mult de șase din zece adulți (63,9%) din țara noastră sunt supraponderali, iar un sfert din populație (22,7%) – obezi. Totodată, valorile medii ale circumferinței abdominale, 87,3 cm pentru femei și 93,6 cm pentru bărbați, indică un pericol sporit de apariție a complicațiilor metabolice, precum hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare, infarctul miocardic sau diabetul zaharat.

Specialiștii susțin că zahărul adăugat la alimente și băuturi poate crea probleme pentru organism și recomandă înlocuirea acestuia. Iar adulții sunt îndemnați să evite să ofere dulciuri copiilor și să le înlocuiască cu fructe.

Foto simbol

img22009879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!