ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a primit colindătorii la Guvern 

12:02 | 23.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Două cete de colindători au trecut pragul Guvernului Republicii Moldova pentru a cânta colinde de Crăciun și a transmite angajaților din Executiv emoțiile sărbătorilor de iarnă, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, un grup de copii, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de centrul Concordia, au recitat poezii, au colindat, au spus urături și au semănat cu grâu întreaga echipă a cabinetului prim-ministrului Natalia Gavrilița. 

Și „Mocănașii” din Slobozia Mare, raionul Cahul, au venit cu o colindă autentică, culeasă din bătrâni, cu o urătură de la sudul țării și cu bine cunoscutul obicei – dansul Caprei.

Natalia Gavrilița a mulțumit colindătorilor pentru urări de bine și i-a răsplătit cu daruri și colaci.

„Este final de an și o agitație mare aici la Guvern, dar astfel de momente sunt printre cele mai frumoase din activitatea noastră. Ați reușit să ne rupeți de rutina zilnică și să ne conectați cu eternul, să ne faceți să trecem dincolo de problemele zilei, să admirăm și apreciem tradițiile, valorile pe care le are țara noastră. Mă bucur și vă mulțumesc pentru că ați venit. A fost un privilegiu să vă ascultăm și să ne încântați sufletele”, a spus premierul.

Colindul în ceată bărbătească a ansamblului vocal de bărbați „Mocănașii” a fost inclus, în anul 2013, în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO.

Foto: Guvern

img22009886

img22009886

img22009886

img22009886

img22009886

img22009886

img22009886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!