ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte două cauze penale de aplicare a violenței asupra angajaților poliției vor ajunge pe masa magistraților

10:09 | 27.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Procurorii au anunțat astăzi că au expediat în instanța de judecată încă două cauze penale de aplicare a violenței asupra angajaților poliției, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, primul caz a avut loc la 3 decembrie curent. Învinuitul, care s-a dovedit a fi un tânăr de 27 de ani, aflându-se pe o stradă din raionul Criuleni, intenționat, fiind în stare de ebrietate a atacat cu picioarele doi polițiști.

Tânărul și-a recunoscut integral vinovăția. Acesta riscă închisoare de până la 3 ani.

Cel de al doilea caz, în care sunt trei învinuiți de 20, 28 și 32 de ani, a avut loc la 4 decembrie. Ce trei fiind în stare de ebrietate, urmărind scopul sistării activității de serviciu a angajaților Inspectoratului de Poliție Criuleni, care se aflau în serviciul de patrulare și de menținere a ordinii publice și examinau sesizarea privind conducerea mijlocului de transport fără permis de conducere, fără plăcuțe de înmatriculare și cu suspecții de stare de ebrietate alcoolică în privința unuia din învinuiți (cel în vârstă de 20 de ani), i-au numit pe cei doi membri ai echipajului cu cuvinte necenzurate, după care, l-au îmbrâncit pe unul din ei și i-au aplicat o lovitură cu capul și pumnii peste diferite părți ale corpului, deteriorându-i și uniforma de serviciu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!