ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

2 ianuarie și 8 mai 2023 vor fi zile de odihnă

15:12 | 28.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Zilele de 2 ianuarie și 8 mai 2023 vor fi considerate zile de odihnă, potrivit Hotărârii aprobate astăzi de Executiv. Acestea vor fi recuperate în zilele de sâmbătă - 28 ianuarie și 13 mai, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul a fost elaborat ținând cont de faptul că, în anul 2023, mai multe zile de sărbătoare nelucrătoare, stipulate în Codul muncii, cad în zile de odihnă.

Potrivit prevederilor Codului muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus/de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de odihnă și de sărbătoare nelucrătoare.

Foto: Guvern 

img22010004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!