ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a condamnat cu vehemență noua serie de atacuri aeriene lansate de Rusia asupra Ucrainei

11:22 | 29.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat noul atac masiv cu rachete, lansat astăzi dimineață asupra Ucrainei de forțele armatei ruse. Șefa statului a menționat că, în timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat ca conform primelor estimări, peste 100 de rachete au produs explozii în zonele rezidențiale din Kyiv, Harkiv, Lviv și alte orașe, fiind distruse clădiri și automobilele parcate în preajmă. Atacurile continuă și în aceste momente, punând în pericol viața oamenilor din localitățile țării vecine.

„Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”, a mai spus președintele Maia Sandu.

img22010030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!