ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mecanismul de consultare de către Parlament a Adunării Populare a Găgăuziei va fi reglementat prin lege

19:07 | 29.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Mecanismul de consultare de către Parlament a Adunării Populare a UTA Gagauz-Yeri va fi reglementat prin lege. Proiectul de lege respectiv a fost adoptat astăzi de Parlament, în cea de-a doua lectură, transmite MOLDPRES. 

Potrivit documentului, proiectele de acte normative, care vizează statutul sau competențele UTA Găgăuzia, vor fi transmise spre avizare Adunării Populare a Găgăuziei/Comitetului Executiv. Totodată, în proiectul de lege este stipulată expres atribuția autorităților UTA Găgăuzia de a transmite proiectele legilor locale elaborate spre avizare ministerelor și altor autorități administrative centrale de resort, responsabile de domeniul la care se referă proiectul de lege.

Autorii documentului au subliniat că modificările legislative vor duce la aprofundarea relațiilor de colaborare dintre UTA Găgăuzia și organele centrale ale administrației publice.

Tot la ședința plenară de astăzi, deputații au votat, în prima lectură, un proiect de lege, prin care se propune modificarea Regulamentului Parlamentului. Astfel, comisiile parlamentare permanente vor fi responsabile să îi invite la discuții pe reprezentanții Adunării Populare, în cazul în care vor fi supuse audierilor publice proiecte de legi care se referă la UTA Găgăuzia.

img22010047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!