ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotarul dintre 2022-2023 va fi caracterizat de vreme relativ caldă şi însorită

15:15 | 30.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Trecerea dintre ani va fi însoţită de vreme generoasă pentru această perioadă, atât ziua, cât şi noaptea, fără precipitaţii, cu cer variabil, periodic însorit, pe întreg teritoriul ţării, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de  Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 31 decembrie, se aşteaptă între 5-10 grade Celsius, ziua, şi până la 3 grade de ger, noaptea.

Duminică, în prima zi din anul 2023, se aşteaptă a fi şi mai cald, cu temperaturi de 8-13 grade Celsius, ziua, şi până la 0 grade, noaptea. De asemenea, Revelionul se aşteaptă să fie fără precipitaţii, cu cer variabil, periodic însorit.

Pe data de 2 ianuarie, vremea va avea aceleaşi tendinţe.

Ajunul Revelionului este marcat și de o serie de tradiții: gospodinele împodobesc casele, brazii, iar gospodarii fac curat în poieți și grajduri pentru ca să le meargă bine tot anul, iar copiii, dar și flăcăii merg cu uratul. De asemenea, tradiția spune că ajunul Anului Nou trebuie să vă prindă cu bani în buzunar, dacă vreți să aveți parte de ei în anul ce urmează. Un alt obicei este ca primul om care vă trece pragul casei după ajunul anului nou să fie un bărbat pentru a avea succes la bani.

Foto: SHS

img22010071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!