ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală s-au înregistrat 163 de cazuri de gripă

11:34 | 09.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Săptămâna trecută, în capitală s-au înregistrat 163 de cazuri de gripă, dintre care 97 la copii. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în ședința operativă a serviciilor capitalei, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Gîlca, numărul cazurilor de gripă ar fi mai mare, întrucât nu toate persoanele efectuează testele pentru confirmare. Totodată, se atestă un număr sporit de infecții respiratorii, pneumonii și bronșite.

„Cazurile sunt înregistrate atât la adulți, cât și la copii. Cel mai des sunt afectați minorii cu vârstele cuprinse între 5-14 ani, după care urmează cei de până la 4 ani. Situația este îngrijorătoare. Numărul spitalizărilor îl depășește pe cel al paturilor disponibile. Actualmente, se atestă o mică diminuare a cazurilor de infecții respiratorii, întrucât copiii s-au aflat în vacanță. Totuși, estimăm că numărul cazurilor va spori până la finele lunii ianuarie, după care acesta va scădea", a spus sursa citată.

Conform Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, până în prezent, au fost utilizate 99,3% din vaccinurile antigripale distribuite în capitală. Acestea pot fi utilizate simultan cu cel împotriva Covid-19. Pentru a beneficia de vaccinul antigripal, persoanele se pot adresa la medicul de familie.

În această perioadă, specialiștii recomandă folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic odată cu apariţia primelor simptome de boală.

img23000109

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!