ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Muncii și Protecției Sociale și-a anunțat demisia

13:50 | 09.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a depus astăzi o cerere de demisie. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă susținută în comun cu premierul Natalia Gavrilița, transmite MOLDPRES.

Marcel Spatari a declarat că a depus cererea de demisie din motive personale. Acesta a prezentat cele mai importante realizări pe durata mandatului său. „Mă bucur că am putut contribui la realizarea mai multor reforme importante. Datorită mobilizării echipei și a doamnei prim-ministru am reușit să acordăm suport salariaților pe timp de criză, am unificat salariul minim pe țară și am reușit să creștem lefurile în sectorul public. Mă bucur că a fost aprobată reforma Codului Muncii, dublarea pensiei minime, acordarea ajutorului suplimentar familiilor cu venituri mici, protecția victimelor familiilor și acordarea compensațiilor pentru energie", a spus Marcel Spatari.

La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a mulțumit ministrului pentru activitate. „În pofida crizelor multiple, timp de un an și jumătate s-au realizat multe lucruri importante. Vă mulțumim că ați făcut parte din echipa Guvernului, pentru efortul enorm, dedicație, integritate și rezultatele obținute", a afirmat Natalia Gavrilița.

Totodată, șefa Cabinetului de miniștri a anunțat că Alexei Buzu a fost desemnat în calitate de nou ministru al Muncii și Protecției Sociale. Acesta este specialist în managementul politicilor publice și consultant în organizații internaționale. „Sunt determinat să continui reformele inițiate. Împreună cu echipa, în acest mandat vom susține familiile tinere, vom dezvolta programe pentru tineri, vom acorda suport persoanelor cu dizabilități, reduce sărăcia și crește calitatea serviciilor sociale”, a remarcat Alexei Buzu.

De asemenea, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că o cerere de demisie a fost depusă și de purtătorul său de cuvânt, Anastasia Taburceanu, fiind invocate motive personale.

img23000117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!