ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anul trecut, cheltuielile administrației prezidențiale pentru vizitele externe au constituit peste 514 mii de lei

11:04 | 10.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Președinția a publicat astăzi raportul privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către șeful statului Maia Sandu și membrii delegațiilor în anul 2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, cheltuielile administrației prezidențiale pentru vizitele externe efectuate în anul trecut au constituit peste 514 mii de lei (aproximativ 25 mii de euro), ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din suma de peste 1 milion de lei, alocată din bugetul Președinției pentru 2022. Pentru acest an, pentru vizite în străinătate au fost alocați 700 de mii de lei.

Astfel, pe parcursul anului trecut, șefa statului Maia Sandu a avut 19 deplasări peste hotare. Oficialul a avut discursuri în plenul Parlamentului European și la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, și a participat cu alocuțiuni la mai multe reuniuni internaționale, conferințe și evenimente publice, unde a avut și întrevederi bilaterale. De asemenea, președintele Maia Sandu a efectuat câteva vizite bilaterale, la invitația omologilor săi și a altor oficiali de rang înalt din țările gazdă.

Pentru deplasările de serviciu efectuate în străinătate, Administrația Președintelui Republicii Moldova a cheltuit în anul 2021 peste 534 de mii de lei din 1,4 mln de lei alocați, în 2020 – circa 632 de mii de lei din 1 mln de lei alocați (fosta administrație) și în 2019 – aproximativ 1,8 mln de lei din 2,1 mln de lei alocați.

img23000139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!