ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost modificat termenul de prezentare a rapoartelor financiare ale partidelor politice

11:50 | 11.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Partidele politice vor fi obligate să prezinte Comisiei Electorale Centrale (CEC) rapoarte financiare semestriale până la 15 iulie și respectiv 15 ianuarie, iar cele anuale până la 31 martie, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, formațiunile politice beneficiare de alocații de la bugetul de stat vor prezenta rapoarte financiare și Curții de Conturi. Totodată, acestea urmează a fi prezentate în termen de 10 zile de la aprobarea, de către organul competent al partidului, a deciziei privind reorganizarea sau autodizolvarea formațiunii. Documentele vor fi transmise în format electronic.

De asemenea, partidul politic beneficiar de alocații de la bugetul de stat va prezenta, până la data de 10 a fiecărei luni, o informare privind cheltuielile formațiunii din aceste alocații pentru luna precedentă și informația privind efectivul salariaților și al persoanelor angajate remunerate din alocații.

Noile prevederi sunt aplicabile începând cu 1 ianuarie curent. Astfel, partidele politice nu vor prezenta un raport distinct pentru semestrul al doilea al anului trecut, către data de 15 ianuarie 2023. Partidele politice urmează să prezinte pentru anul de gestiune financiară 2022 doar raportul anual, până la data de 31 martie curent.

Foto: CEC

img23000170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!