ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima vizită în teritoriu din 2023 a vicepremierului Oleg Serebrian a fost la Doroțcaia, Dubăsari

19:18 | 12.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian împreună cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Roman Roșca și reprezentanții Biroului politici de reintegrare a întreprins astăzi o vizită de lucru în satul Doroțcaia, raionul Dubăsari, comunică MOLDPRES cu referire la biroul nominalizat.

În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, locuitorii și agenții economici din sat, precum și cu funcționarii Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru s. Doroțcaia, cu precădere referitoare la dezvoltarea și modernizarea acestuia. 

Subiecte prioritare de discuții au constituit problema terenurilor agricole situate după traseul Camenca–Tiraspol, asigurarea liberei circulații prin eliminarea necondiționată a barierelor create artificial de Tiraspol și alte măsuri de sprijin oferite de Guvern. 

Printre problemele examinate au figurat: necesitatea modernizării infrastructurii educativ-culturale și valorificarea potențialului turistic din comunitate, dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea inițiativelor de afaceri în mediul rural, ș.a. 

Oficialii de la Chișinău au vizitat Grădinița de copii „Scufița Roșie” și Liceul Teoretic Doroțcaia, care au beneficiat de proiecte de dezvoltare în valoare de 1,3 mln de lei finanțate de la bugetul de stat, prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022. 

Este de menționat că în perioada 2011-2022 satul Doroțcaia a beneficiat de 18 proiecte de dezvoltare, finanțate prin intermediul Programului sus-numit, a căror valoare depășește 4 mln de lei.

Subiectele și situațiile constatate la fața locului rămân în vizorul Biroului politici de reintegrare și a autorităților publice abilitate ale Republicii Moldova în vederea intervenirii cu toate formele de suport posibile.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23000215

img23000215

img23000215

img23000215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!