ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi va avea loc detonarea controlată a resturilor rachetei găsite în raionul Briceni

10:58 | 15.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că astăzi va avea loc detonarea controlată a resturilor rachetei în care a fost depistat explozibil, în urma cercetărilor efectuate în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, echipe mixte de geniști ale MAI și Ministerului Apărării vor interveni pentru detonarea controlată a explozibilului. În seara zilei de ieri, grupul operativ de documentare a depistat în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul țării noastre. Decizia comună a echipelor de geniști a fost înlăturarea pericolului printr-o explozie controlată a acestuia.

MAI a anunțat că echipele de geniști sunt antrenate special și au experiența necesară pentru astfel de situații, în decursul timpului operând zeci de detonări controlate. Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 kg de material explozibil.

O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit ieri în zona sectorului de hotar Larga (r-nul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei. Acesta este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul R. Moldova.

Foto: MAI

img23000270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!