ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de deputați polonezi vor efectua o vizită în Republica Moldova

12:17 | 16.01.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Un grup de deputați polonezi se vor afla, în perioada 16 – 18 ianuarie, într-o vizită la Chișinău. Delegația este compusă din membri ai Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Sejmului Republicii Polone, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, deputații polonezi vor avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și cu președinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, Larisa Voloh. Parlamentarii polonezi se vor mai întâlni cu premierul Natalia Gavrilița, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

În cadrul întrevederilor vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre, în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la UE.

Foto simbol

img23000296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!