ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Economiei a propus simplificarea procedurii de raportare pentru companii

10:12 | 17.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Companiile care au un rulaj de până la 10 mln de lei pe an (500 de mii de euro) vor prezenta către stat un singur raport anual. Inițiativa aparține Ministerului Economiei, care argumentează modificările prin costurile mari pe care le suportă întreprinderile la elaborarea unui număr mare de rapoarte, transmite MOLDPRES.

Astfel, odată cu simplificarea modului de raportare, antreprenorii ar deveni mai eficienți și ar folosi resursele în dezvoltarea companiilor, optimizarea activității și creșterea competitivității acesteia, susține Ministerul Economiei. 

„Companiile noastre suportă costuri imense pentru a elabora tot felul de rapoarte instituțiilor statului. Desigur, statul trebuie să primească informația de care are nevoie de la companii, dar asta se poate face într-un mod mai simplu, care să le consume mai puțin timp antreprenorilor. Consumând mai puțin timp cu îndeplinirea rapoartelor, un administrator sau un manager financiar poate dedica mai mult timp dezvoltării companiei, optimizării activității și creșterii competitivității acesteia”, a declarant ministrul Economiei, Dumitru Alaiba. 

Experții ministerelor Economiei, Finanțelor și ai Serviciului Fiscal de Stat vor lucra alături de experți din mediul de afaceri și vor asigura implementarea reformei respective, care ar urma să fie aplicată începând cu noul an fiscal 2024.

Foto: ME

img23000320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!